fbpx

Hoe ik verhalen voor kinderen bedenk en schrijf:

 

“Ik wijd me gewoonweg aan toevallige vriendelijkheid en onzinnig mooie daden.”

Ik word gegrepen door een krachtig idee, dit kan bijvoorbeeld één zin zijn en daar borduur ik dan op voort. Veel mensen vinden het nodig om een element van ‘het kwaad’ toe te voegen aan verhalen, met name in sprookjes, maar ik ben het hier niet mee eens. Ik hou van verhalen die goed aflopen, geen verdrietige eindes in mijn verhalen dus.

 

Mijn verhalen zijn modern en hedendaags en daarom ook nuttig in het dagelijks leven., Ik laat ook altijd ruimte open voor eigen interpretatie. Zo kunnen ouders het verhaal verder aan hun kinderen uitleggen en er samen over praten.

De karakters die ik bedenk hebben menselijke trekken, maar zijn nooit bovennatuurlijk. De illustraties maak ik verder tijdens het schrijfproces, zodat alles in het boek goed bij elkaar past en echt verbonden is.

 

Ik zie mezelf niet als een schrijver, maar als iemand die alledaagse ontdekkingen een betekenis geeft door ze in een context te plaatsen. Ik gebruik naast mijn instinct geen andere richtlijnen om een boek te maken. Ondanks dat ik wel de kunstacademie heb afgerond en een cursus over het schrijven van boeken heb gevolgd.

 

Veel mensen delen hun verhalen en sprookjes met mij, daarom ben ik bezig met een project dat mij in staat stelt al deze verhalen samen te stellen en te publiceren.

 

Tessy Wiesner